VITARIÁNSKÉ STRÁNKY


Úvod Filozofie Recepty Jak začít? Diskuze Adresář Odkazy Co potřebujeme Vaše Fórum Akce


mlynek na obili - elektricky co potřebujeme naklicovadlo - průhledné


V této rubrice se jen krátce zmiňuji o některých "přístrojích", které v běžné domácnosti nenajdete, ale pro nás jsou nezbytné.

Tak za 1. je to nakličovadlo na obilí, luštěniny a na různá jiná semena (viz. obrázek napravo). Existují nakličovadla průhledná, či keramická a je možno je běžně sehnat v prodenách "zdravé" výživy. Návod k používání takového nakličovadla + další užitečné informace můžete najít zde Objednat a koupit si ho můžete na této adrese: www.mipam.cz.

Za 2. je to mlýnek na obilí, který slouží k semletí obilnin na šrot. Myslím, že kdo to myslí s vitariánstvím skutečně vážně, tak bez těchto dvou věcí se neobejde. Mlýnků existuje celá řada - já sám mám doma hned čtyři. Samozřejmě používám jen jeden, jelikož je dostatečně výkonný - je na elektřinu a tak se z Vás nestává kulturista. Více informací můžete najít zde. Nouzově se dá obilí rozemlít i na elektrickém kuchyňském robotu - dlouho jsem tento způsob používal. Také ruční mlýnky na obilí i když se dost "natočíte" klikou :-) jsou pro někoho řešením - jsou totiž o dost levnější (takový jsem používal kdysi dávno na koleji a nyní ho mám na chatě).

odšťavňovač Moulinex

A za 3. budete téměř nutně potřebovat odšťavnovač na zeleninové, či ovocné šťávy. Na odšťavňovače nejsem moc odborník, ale celkem se u nás v domácnosti vystřídaly asi čtyři. První v roce 1990. Ten byl nic moc - zanášel se a špatně se čistil. Vždy jsme kupovali jen ty běžně k dostání v maloobchodě (v "domácích potřebách"). U odšťavňovačů jsou podle mě důležité tyto faktory: výkon, zanášení, snadné, či nesnadné čištění, rozebíratelnost. Nechci teď dělat reklamu, ale docela dobrý je ve všech směrech Moulinex, typ 833 (viz. foto). Máme ho rok a jsme s ním maximálně spokojeni. Myslím, že je možné ho dnes běžně koupit. (např. na netu si ho můžete objednat za 1 762,- Kč zde). O odšťavňovačích a šťávách na principu drcení a lisování se více dočtěte v rubrice Vaše Fórum.

pokračování příště..





Kontakt : na mě

Úvod Filozofie Recepty Jak začít? Diskuze Adresář Odkazy Co potřebujeme Vaše Fórum Akce
copyright © 2000 - 2003 klayman